Malerier til hjemmet

Malerier til hjemmet

Malerier til hjemmet

 

 

Hvordan påvirker malerier os som mennesker? 

Der er efterhånden konsensus om, at kunst – herunder malerier – påvirker os mennesker psykisk på den ene eller anden måde. I blandt andet psykiatrien er det kendt, at malerier blandt andet kan være med til at berolige patienterne, hvis de er stressede.

 

Det samme ses også ved patienter på sygehusene, hos lægen eller tandlægen. Forestil dig, at du er til undersøgelse hos en af førnævnte, og herunder ligger på en briks og afventer undersøgelse. Du kigger rundt i lokalet og ser alle de sterile apparater, alt elektronikken væggene samt loftet. Hvis væggene er dekoreret med malerier eller anden kunst, vil dette ofte kunne tage i hvert fald lidt af fokus fra den måske lidt stressende situation man er i. Især malerier med spændende motiver eller et unikt abstrakt udtryk kan få tankerne på afveje.

 

De fleste af ovenstående steder er man udmærket klar over dette, og hvis du tænker tilbage på dit seneste besøg hos en af førnævnte, vil du måske også genkalde, at der har hængt et eller flere malerier.

 

 

Hvordan placerer man sin kunst bedst i hjemmet?

Ja, hvordan skal man placere ens kunst. Når du har købt et nyt maleri til hjemmet har du måske indledningsvis gjort dig nogle tanker om hvor maleriet skal hænge – eller måske har du ikke. Måske slog du til, og købte dit nye maleri alene fordi det var rigtig flot. Er dette tilfældet er her et par punkter der er værd at have in mente:

 

* Placer så vidt muligt maleriet i øjenhøjde. I den almindelige bolig vil en højde på mellem 180-185 cm. være ideel.

 

* Du kan med fordel hænge flere malerier op på den samme væg. Overvej dog at enten højden eller bunden på malerierne matcher i højden, da det ellers kan fremstå sjusket. At malerierne ikke har den samme individuelle størrelse er ikke noget problem. Du kan dog med fordel placere det største maleri i midten.

 

* Tag beskik af farverne i rummet. Hvis du har et værelse, der oser af mange forskellige farver eller et rum, der er præget af én bestemt farve, er det vigtigt at kigge på maleriets farver. I et rum med mange farver vil det naturlige valg være enten at matche disse farver, eller vælge et maleri med afdæmpede – jordnære farver, for ikke at skabe for kraftige kontraster. Er værelset derimod præget af ganske få farver, vil et maleri med kraftige farver ofte skabe en fantastisk stemning i rummet.

 

* Hav gerne mange malerier i hvert rum. En tommelfingerregel siger, at op til 1/3 af ens vægge kan dekoreres med kunst.

 

* Skift imellem dine kunstværker. Du kan med fordel bytte rundt på dine malerier fra tid til anden. Det er faktisk utrolig hvad dette enkle trick kan gøre. Dine værelser får måske pludseligt et helt nyt udtryk både for dig selv og dine gæster.

 

* Tag højde for dagslyset og det kunstige lys. Et maleri kan let tage sig forskelligt til udtryk alt efter lyset, der falder på det. En god idé er at stille maleriet et sted, hvor dagslyset falder ind på det samtidig med, at en kunstig lyskilde kan lyse det op om aftenen. På den måde får dit maleri formentlig ét udtryk om dagen og et nyt når mørket falder på og det kunstige lys bliver tændt.

 

* Tænk på hvor du naturligt kigger hen i et rum. Det er på disse steder at du skal udsmykke væggene.

 

Husk du kan altid finde en stort udvalg af flotte malerier i vores galleri. Udover moderne malerier har vi også grafiske plakater i vores galleri. Du kan med fordel gå på udkig på vores side og finde dit næste flotte stykke kunst, uanset om dette måtte være et moderne maleri eller en grafisk plakat.