Claude Monet: Bag om en kunstner

Claude Monet: Bag om en kunstner

Historien bag Claude Monet

 

Claude Monet, som blandt andet var kunstner i impressionismen malede mange malerier af landskaber. Faktisk var Claude Monet så betaget af den franske natur, at han ville male alle aspekter af den. Det betyder at han gerne ville male de samme områder flere gange, forskellige tidspunkter på dagen eller året, for at få det hele med. Franskmanden, Claude Monet, var manden der gik forrest indenfor impressionismen. Impressionismen stammer faktisk fra det franske ord impression som har betydningen indtryk. Claude Monet var derfor en mand, som gik forrest i retningen om at skabe indtryk. Han mente ikke at landskabet eksisterede i sig selv, da det ændres hele tiden. Landskabet ændres hele tiden, ved blandt andet lyset der ændres, eller dyr i landskabet. Lyset, vinden, dyrene er alle sammen faktorer, som er med til at ændre landskabet hele tiden. Alle de faktorer der spiller ind, er grunden til at han ville male det samme landskab flere gange, for at få fanget alle vinkler og alle vigtige ting der sker i naturen. Han lærte af naturen selv, hvordan han skulle male og fange motiverne i naturen. 

 

Monets mest populære malerier er ”Nympheas” serien, som er åkander. Et af malerierne i serien, blev solgt for over 80 millioner, i 2008 på en auktion. Nu står hans malerier på mange forskellige museer rundt i verden. Han andet mest populære maleri er ”Impression, Sunrise” som er meget populært, da det var med til at give navn til perioden, impressionismen. Når man kigger på maleriet, kan man se de forskellige farver der er brugt. Der er ikke brugt så mange forskellige farver, og de fleste af dem flyder sammen på en meget naturlig måde. Noget som er interessant ved maleriet og dets farver er, at man ikke kan printe maleriet i sort og hvid, uden at solen næsten forsvinder helt. Det er et interessant billede, og farverne viser meget af stemningen, som han har fået fanget på maleriet. Den mest populære serie ”Nympheas” består af omkring 250 oliemalerier.

 

Da Monet var glad for at male den samme natur flere gange, måtte han fange stemningen med forskellige farver, for også at vise hvornår han har malet det. Hvis man kigger ud af vinduet hver dag på samme tidspunkt, kan det sagtens se forskelligt ud fra dag til dag, da naturen er helt sin egen. Den skifter også og ser anderledes ud, fra årstid til årstid. 

 

Monet spildte ikke en chance for at male et godt maleri. Fik han chancen for at male, så gjorde han det. Selv da hans første kone lå på sit dødsleje, da malede han et maleri af hende. Det er et meget kraftfuldt maleri, som viser konen kort før sin død. Han skabte også en have ved sit hus, så han ville bruge resten af sit liv på at male. Da han har malet mange af de samme ting flere gange, så står de forskellige malerier på forskellige museer, så de har muligheden for at se dem flere steder i verden. Han har altid været fascineret af at male, og har altid brugt al sin tid på det, i løbet af hele sit liv. Selv da han var lille og gik i skole, brugte han ikke tiden på at lave sine opgaver, og var derfor ikke populær hos sine lærere. Til gengæld brugte han tiden på at male karikaturtegninger af både  sine lærere og venner i skolen. Han gav aldrig op, men fortsatte altid med at male, derfor havde han også et stort talent og udviklede sig meget. 

 

Claude Monet er født i romantikken, men det var da han malede sit første maleri i 1872, at han kom frem og var hovedmanden der startede impressionismen. Han malede naturen, havet som det blev set i virkeligheden. Farverne indikere at det er aften, og solen er ved at gå ned. Det er ikke vinter, da solen ikke ville være så orange, som den er på maleriet. Han malede realistiske malerier. Impressionismen gik ud på at male malerier med henblik på hverdagen, hvor vejret spillede en stor faktor i malerierne, hvilket også er en grund til at Monet malede det samme i forskelligt lys og forskellige vejrforhold. 

 

Et af hans andre populære malerier ”Falaises près de Dieppe har været stjålet to gange i løbet af sin tid, men er kommet tilbage til museet igen. 

 

Hos Galleri Mynewart.dk har vi ikke malerier i millionklassen - vi har tilgengæld en stor samling flotte og billige plakater samt malerier til salg - se dem i vores galleri.