Abstrakt kunst – hvad er det? [2020, opdateret]

Abstrakt kunst – hvad er det? [2020, opdateret]

Abstrakt kunst – hvad er det?

 

Hvad er abstrakt kunst?

  

Abstrakt kunst er et udtryk for den slags kunst, vi normalt kalder nonfigurativ kunst – altså kunst der ikke forstiller former og figurer som vi kan genkende, deraf ordet nonfigurativt. Farverne og formerne i maleriet repræsenter ikke bestemte genstande eller andre genkendende ting. Med et abstrakt maleri, er det op til den enkelte at finde sin helt egen fantasi frem og styrke sin forestillingsevne, så maleriet afspejler det genkendelige.

Derudover har abstrakte malerier tildens til en positiv virkning på menneskers livsglæde fordi at farvernes sammensætning kan have en positiv indvirkning på det menneskelige sind.

I begyndelsen af det 20. århundrede brugte man betegnelsen mere bredt, nemlig om den kunst som abstraherede fra detaljer i virkeligheden eller forvrængede den. Og den nonfigurative kunst begyndte som en decideret abstraktion fra et konkret motiv.

Alt i alt så bliver abstrakt kunst i dag primært brugt som nonfigurativ kunst, som ikke forestiller eller efterligner genstande. Den abstrakte kunst lader derfor former og farver træde frem i deres eget billede, i stedet for at repræsentere eller efterligne en genstand. Malerierne kan stadig knyttes til betydninger og forestillinger – men netop på det mere abstrakte plan med hver enkeltes synspunkt og fantasi.

 

 

Eksempler på abstrakt kunst hos Galleri Mynewart.dk

 

Colourful Explotion

 

Dette abstrakte oliemaleri er et utrolig flot, farverigt og meget spændende såkaldt gruppe-maleri. Kunstværket består af 5 dele, der tilsammen udgør ét stort abstrakt mønster. Maleriet består af mange farver - i begge ender af skalaen - hvilket giver liv og en dejlig charme til det værelse, hvori det hænges op.  

Man leder let tankerne hen på en eksplosion, i dette tilfælde af kraftfulde farver, hvilket er kunstnerens tanke bag navnet på dette værk.

 

Klik her for at gå til maleriet.

 

Heat of the Moment
I dette flotte moderne maleri har kunstneren næsten været hele paletten af farver igennem. Resultatet er blevet et særdeles vellykket abstrakt maleri. Farverne lilla/blå, rød, gul og sort er de centrale farver, hvorfra der udspringer sig en væld af forskellige nuancer. Maleriet kan let og med stor elegance gøre sig i de fleste rum, idet det let matcher uanset hvor mange eller få farver, der allerede er i rummet.

 

 

Calming Earth

 

Malerier kan erhverves i mange størrelser, faconer, motiver og mønstre. Dette oliemaleri er malet i en abstrakt stil. Der er lagt fokus på de blålige nuancer samt de jordnære farver. Dette gør, at maleriet er let at mixe med traditionelle møbler. Maleriet har en helt enkelt og alligevel meget elegant stil, og det er et sikkert valg til det moderne stilrene hjem

 

Klik her for at gå til maleriet.

 

 Circles

 

Maleriet er udført med oliemaling og har nogle meget flotte og varme farver. Der er brugt fortrinsvis rødlige, gullige, blålige og sorte farver og nuancer i et flot og euforisk samspil med hinanden. Maleriets abstrakte mønster er utrolig behageligt at se på, og de mange farver gør, at maleriet giver et dejligt pift, der hvor det hænges op. Navnet på maleriet har taget sit udspring af det abstrakte mønster, der naturligt leder ens tanker hen på cirkler. Disse er repræsenteret i mange forskellige størrelser og faconer.

 

Klik her for at gå til maleriet.

 

Hvilken type abstrakt maleri skal man vælge?

   

Den vigtigste forudsætning for ens valg er ganske simpel. Man skal nyde at kigge på maleriet.

 

Derudover bør man kigge på dét værelse, hvori man ønsker at hænge maleriet op. Analyser den nuværende indretning og dets farver. Især farverne på væggene er en vigtig faktor. Hvis værelset bærer præg af meget hvide vægge og møbler, kunne det være værd at overveje et meget farverigt maleri. Er vi derimod ovre i den modsatte boldgade og har at gøre med et meget mørkt rum, vil et maleri med lyse farver virkelig træde i karakter. Et maleri i mørke farver kommer som regel bedst til udtryk i et værelse med lyse vægge og farverige møbler/indretning.

 

En anden vigtig faktor er også størrelsen på maleriet. Et lille maleri på en stor væg kan let drukne, ligesom et stort maleri på en lille væg ofte kan se malplaceret ud. Vi anbefaler, at man vælger et maleri, der giver luft hele vejen omkring sig, uden at det forsvinder på væggen.

 

Har du en stor væg med mange tomme kvadratmeter, kan man i stedet for ét stort maleri enten hænge flere mindre op – gerne i et spændende mønster, ellers kan man med fordel hænge et gruppe-maleri op. Et gruppe-maleri er i og for sig ét maleri, der er spredt udover flere lærreder. Dette giver ikke kun en større fylde på væggen. Et gruppe-maleri sætter sit helt eget præg, og det er et spændende opgør med det klassiske maleri.

 

Du kan se en masse spændende abstrakte malerier i galleriet.

 

Hvis du er mere til abstrakte plakater kan vi også tilbyde det. Galleri Mynewart.dk har nemlig også et stort udvalg af moderne grafiske plakater til salg.